Националниот Комитет на МААК го избра составот на републичкиот изборен штаб.

Националниот комитет на Македонска Акција МААК на вчерашниот состанок го избра составот на Републичкиот изборен штаб, кој ќе биде носечко тело за време на кампањата за престојните парламентарни избори: Шеф на изборен штаб- Михаил Новковски – Љупчо Кузмановски ( заменик ) Одговорен за Изборна единица бр. 1 – др. Ана Генчовска Доленц – Дејан Димчевски […]

Posted in ВестиНационалниот Комитет на МААК го избра составот на републичкиот изборен штаб.

МААК: Се официјализираше коалицијата за федерализација на Македонија.

Соопштение на политичката партија Македонска Акција – МААК Денеска конечно се оствари она што се очекуваше. Денеска се официјализираше коалицијата за федерализација на Македонија, предводена од СДСМ. Денеска СДСМ и БЕСА која јавно бараше федерализација на Република Македонија со документ стапија во предизборна коалиција. Коалицијата помеѓу СДСМ И БЕСА е коалиција за исполнување на последната […]

Posted in ВестиМААК: Се официјализираше коалицијата за федерализација на Македонија.